uw huis log splitter gids

Bij het krijgen van logboeken klaar voor de winter warmte, een log-splitter is een waardevol instrument. De log splitter kunt u een hoop tijd en arbeid te besparen door de logs splitsen zonder het gebruik van een bijl. Er zijn verschillende soorten houtkloofmachines beschikbaar, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Hier volgt een kort overzicht van de verschillende log splitters beschikbaar.

Met het oog op het best begrijpen de verschillende soorten log splitters, moet u weten wat ze doen en hoe ze werken. Een houtsplijter bestaat uit een bedieningsarm die een wigvorm aan het eind ervan heeft. Deze arm dwingt de wig door het bos tot het splitst. Deze druk wordt toegepast door middel van hydrauliek of elektriciteit.

Wat doet een Spaltaxt doen?

Met behulp van hydrauliek is een geweldige manier om een ​​heleboel verschillende mechanische processen te voltooien. Met behulp van hydrauliek kan een grote druk in een kleine ruimte betekenen. Deze log splitters worden het meest gebruikt voor grote logs en voor commercieel gebruik. Echter, er zijn enkele kleinere hydraulische log splitters beschikbaar voor thuisgebruik.

Hydraulische Log Splitters

Een horizontale log splitter is de meest voorkomende vorm van splitter beschikbaar. Deze splitters hebben een lange dek waarop het logboek zit. Wanneer de arm in beweging komt, gaat het in een horizontale baan en aan het midden van het blok. Als de druk wordt toegepast, zal de stoter de wig duwen door het hout. Het hout wordt dan vallen aan beide zijden van de splitter.

Horizontale Log Splitters

Een verticale log splitter is precies zoals de naam al impliceert. Het staat verticaal met het logboek staan ​​in plaats van het leggen op het dek. De arm neerwaarts gedrukt en splitst het hout in het midden. Dit is een zeer efficiënte en veilige manier om hout te splitsen. Het kan worden gebruikt in een verscheidenheid terrein condities (plat, vlak, zacht, modderige en rotsachtige). Het hout vallen zachtjes aan elke zijde van de splitter plaats van vallen van het dek.

verticale Splitters

Een elektrische log splitter is er een die loopt van een elektrische stroom in plaats van een gas aangedreven motor. Dit kan zeer efficiënt zijn als je veel hout op te splitsen. Echter, de kracht ervan beperkt door de hoeveelheid stroom naar het. Als u grote stukken hout op te splitsen of snijden door middel van een heleboel knopen, kan het de splitter veroorzaken veen naar beneden. De arm zal niet duwen zo hard en kan zelfs vast te zitten in het hout te worden.

Electric Log Splitters

Het maakt niet uit wat voor soort houtsplijter je kan hebben, zijn er universele regels van de veiligheid. Je moet altijd zorgen dat uw handen of andere delen van uw lichaam uit de buurt van splitter wanneer gaan in de richting van hout. Zorg ervoor dat de arm is helemaal terug voordat u probeert te halen hout dat wordt gesplitst. Laat de splitter splitsen het hout zelf-er niet zelf om de arm te duwen.

Log Splitter Veiligheid

Met behulp van een log-splitter is een geweldige manier om snel werk van splijten hout te maken. Kies degene die het beste werkt voor u, en gebruik maken van eenvoudige veiligheidsmaatregelen en je zal een veilige en plezierige project.