wat is een heen en weer gaande zaag?

Een zaag die lijkt te veel mensen verwarren is de decoupeerzaag. Er zijn vele soorten van elektrische zagen op de markt van vandaag en het kiezen van de juiste voor een project kan voor sommige mensen, lijkt een verwarrende ervaring. Niet iedereen is zich bewust van de soorten en functies van alle van de zagen ze te zien in de bouwmarkt.

De zaag zelf is heel toepasselijke naam. Het woord ‘wederdienst’ betekent in feite om terug te keren. Daarom is het principe van deze zaag een eenvoudige voorwaartse en achterwaartse beweging. Het blad van een decoupeerzaag lijkt erg op de bladen die in decoupeerzagen, maar is enigszins anders gevormd. Een steekzaagmachine werkt volgens hetzelfde principe als een elektrische snijmes, die veel mensen vertrouwd is. Het kan in dezelfde mate worden gebruikt als een vervanging decoupeerzaag als men niet aanwezig. Reciprozagen hebben ook een verticale beweging waarmee de gebruiker door middel van een vlak oppervlak te snijden, bijvoorbeeld snijden van een ronde oppervlak van een vlak gebied van hout. Door de manier waarop de zaag werkt hij zaagt door middel van dikkere hout op een beter tarief en kwaliteit die een puzzel zou doen.

Wat doet een reciprozaag doen?

Het idee van de heen en weer gaande zaag kwam van de twee-man zagen die door houthakkers, waarbij een man aan elk uiteinde van de zaag zou trekken en vervolgens de man aan de andere kant van de zaag zou trekken in de tegenovergestelde richting, uiteindelijk het kappen van de boom. Dit was erg hard werken en sinds de uitvinding van elektrische reciprozaagmachines deze precedent hebben overgenomen handgereedschappen.

Hoe het werkt

Reciprozagen zijn ook bekend als oscillerende zagen, Recipro zaag of Sawzall (dat is een merknaam zagen van het bedrijf Milwaukee Electric Tool).

Welke stijlen zijn er?

Er zijn veel verschillende modellen, variërend in kracht, snelheid, en functies. Er zijn de kleinere handheld modellen die meestal veel weg van een accuboormachine worden gevormd en zijn zeer geschikt voor thuisgebruik in kleinere projecten, zoals modelbouw of kleine meubelen. Er zijn ook grotere modellen die gewoonlijk draadgebonden en worden gebruikt in een professionele capaciteit.

De meeste reciprozaagmachines hebben een variabele snelheden, werken, hetzij door middel van triggergevoeligheid of via een draaiknop op de zaag. Een nieuwe, meer recente functie is om een ​​’orbital’ actie bevatten. De oscillerende heen en weer werkt in op en neer beweging, waardoor de punt van het mes om te bewegen in een ovaal patroon, omhoog en omlaag, evenals heen en weer, waardoor de gebruiker in staat om cirkels te snijden.

Veiligheid

Reciprozagen om niet een bewaker op hen om te voorkomen dat het mes uit te snijden als onzorgvuldig omgegaan. Zorg er altijd voor dat de zaag is uitgeschakeld voor en na gebruik en dat u hebben toegelaten dat de blade motor volledig tot stilstand komen voordat u de zaag op elk oppervlak te leggen. Als uw zaag heeft een ‘trigger’ actie, verwijder uw vinger van het wanneer u de zaag te stoppen. Sommigen zagen hebben een lock schakelaar of knop om ervoor te zorgen dat ze niet kunnen worden ingeschakeld, zonder druk op de knop. Dit is een uitstekende veiligheidsvoorziening.

Om te controleren reciprozagen bij uw plaatselijke bouwmarkt, ga je gewoon in het gereedschap sectie en een blik op het display modellen en zien of een heen en weer gaande zaag geschikt is voor uw behoeften aan een project.