wat te overwegen wanneer het kopen van osb mantel

Oriented strand board of OSB mantel is een goedkoper alternatief voor multiplex. Het materiaal bestaat uit schilfers of strengen van hout die aan elkaar zijn verbonden middels hars. Het wordt meestal gebruikt in de dakbedekking, vloeren, muren en ondervloeren. Het materiaal is echter zeer verschillend van die van multiplex omdat OSB mantel geen hiaten. Het is ook vergelijkbaar stijver en sterker. Alvorens te kopen, OSB mantel, zijn hier een aantal dingen te overwegen.

Inzicht in de samenstelling van de OSB mantel is de sleutel tot het begrip van de effectiviteit van het gebruik van het materiaal. Om beter te begrijpen, is het beste te vergelijken met traditionele multiplex. Hoewel de omhulling eveneens vervaardigd uit hout, maakt gebruik van strengen of vlokken en aan elkaar gehecht met behulp hars. In tegenstelling tot triplex, OSB mantel maakt gebruik van hout uit snelgroeiende bomen, waardoor het een optie milieuvriendelijk dus. Typische soorten hout dat wordt gebruikt om het materiaal te bouwen onder andere zuidelijke gele den, populier, esp, en een mengsel van andere soorten zachte hardhout. Deze hardhout worden beschouwd en genoemd zachte, omdat ze fysiek zacht, niettemin, deze zachte hardhout zijn nog steeds deel uit van de hardhouten familie.

Samenstelling

De sterkte van de bekleding hangt af van het soort bindmiddel. Sommige soorten OSB mantel worden met elkaar verbonden door waterdichte hars vochtbestendigheid en de interne sterkte. Indien het omhulsel wordt gebruikt op een plaats waar de temperatuur is vrij hoog, mantel met waterdichte hars de beste keuze. Voor gebruik binnenshuis, kopen OSB dat fenol-formaldehyde of methyl difenyldiisocyanaat binders gebruikt om gezondheidsrisico’s te voorkomen. OSBs dat ureum-formaldehyde als bindmiddel uitstoten vaak gassen die formaldehyde bevatten, een zeer giftig materiaal.

Soort Binders Gebruikt

Veel OSBs er zijn nep. Voor het kopen van OSBs uit een houten aanbod op te slaan, er zeker van dat de OSBs een APA label. Een APA label onderscheidt originele OSBs van bedriegers. Sommige soorten boards ook uitzien als OSB, zoals houtvezelplaten en waferboards. Als niet zeker wat te zoeken in een OSB, altijd vragen om begeleiding van de winkeleigenaar.

Nep en Original OSB

De reden waarom sommige mensen liever OSB uit triplex is omdat het is meestal goedkoper met $ 3 tot $ 5. Echter, bepaalde projecten meer kosten-effectief zijn bij het gebruik van multiplex. Prijzen van OSB en multiplex altijd afhankelijk van de wet van vraag en aanbod. Als de prijzen zijn goed, kan OSB kosteneffectiever dan multiplex zijn. Vraag altijd om een ​​prijslijst alvorens te beslissen welke te kopen.

Kosteneffectiviteit

OSB is verbonden met behulp van hars, waardoor het moeilijker wordt om jas met chemicaliën die worden gebruikt om het te beschermen tegen vocht of brand. Aangezien het hout dat bij de vervaardiging betrekkelijk zachter is dan de meeste hardhout, kan de omvang van OSB mantel worden vervormd wanneer deze wordt blootgesteld aan hoge vochtigheid. Om deze reden, moet het nooit worden gebruikt in gebieden blootgesteld aan vocht. Er zijn echter speciale OSB omhulsels ontworpen om te worden blootgesteld aan weersomstandigheden. Deze mantel zijn bekleed met waterdichte hars en zijn gemarkeerd met de “Buiten” label.

beperkingen