venster kroonlijst installatie

Weten hoe je raam kroonlijst fit zal u toelaten om uw ramen te versieren voor een fractie van de prijs van een aannemer. Raamsierlijsten of gietstukken zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stijlen en materialen en zijn eenvoudig te installeren met elementaire timmerwerk vaardigheden. Echter, raam zijn plat, terwijl lijstwerk sierlijsten zijn gebogen en meestal gebruikte binnenshuis, waar een muur aan het plafond. Hieronder vindt u de stappen om een ​​venster kroon vormen installeren.

Ten eerste moet je om te beslissen over de aard en het type van vormen die u wilt installeren. Ze komen in hardhout van Mahonie en Oak, zachthout van Pine en populier, gips, kunststof en MDF (Medium High Density Fiber). Doe wat onderzoek voordat je koopt. Er zijn factoren te overwegen als de flexibiliteit van het materiaal vocht en temperatuurschommelingen. MDF het minst waarschijnlijk te krimpen en wordt geleverd in een scala aan opties. Het is ook ideaal voor het schilderen.

Stap 1: Vind je Vormen van de Kroon

Om uw erker met kroonlijsten passen, moet u de exacte hoeken van het venster te bepalen. Deze hoeken worden normaal gebouwd op standaard 45-graden, maar met veel mensen het bouwen van hun eigen huis of zijn eigenaar-bouwers, kan de erker hoeken goed variëren van raam tot raam. Een gemakkelijke manier om de hoek te meten is met de verstelbare gradenboog.

Stap 2: Zoek de Exact Angles

Het meten van punt naar punt, te beginnen met achterwand uw erker, gevolgd door de resterende twee muren. U kunt ook een zaag gebruiken met een verstelbare 2-arm sjabloon om de hoeken te meten door het instellen van het centrum gevleugelde schroef zodra u de hoek te vinden. De sjabloon wordt dan op de mijter en de mijter hefbomen aangepast en dienovereenkomstig vast.

Stap 3: Snijd Sample Pieces

Knip je erker kroonlijst zorgvuldig. Omkeren uw kroonlijsten, beddengoed uw kroonlijst juist in uw mijter zag. Het helpt om twee kleine monsters van het vormen gesneden en testen van de bezuinigingen ervoor zorgen dat ze zijn perfect voor het snijden van uw definitieve stukken. Inverterende het vormen impliceert snijden van het onderste deel van de kroonlijst eerste in de verstekzaag.

Stap 4: Snijd de Final Molds

Als u een erker met een hoek van 45 graden, stelt u uw mijter zag op een 22½ graden te snijden. (Met de Magic Miter, volgt u stap 2. Stel de gids en neem uw gieten.) Na het snijden van uw centrumgebied gieten precies, gaat u verder met de resterende twee zijstukken gesneden.

Stap 5: Snijd de links en rechts Pieces

Stel de mijter aan de rechterkant en cut op 22½ graden, waardoor de linkerkant van uw kroon vormen snijden. Dit zal de strip voor uw linkerhand erker gebied. Meet vanaf de langere punt van uw knippen en markeer de lange punt van uw meting aan de andere kant. Stel de verstek tot 45 graden aan de rechterzijde. Snijd de lange merk. Dit maakt een mijter voor een terugkeer. Snijd de terugkeer naar vorm te geven einde van de kroon mal. Aan de rechterkant knippen, herhaal het proces, met behulp van linker instellingen van de mijter’s.

Framing een gewone venster voegt elegantie en stijl. Decoratieve sierlijst voor een normale raam of deur wordt genoemd behuizing en is vlak. Behuizing wordt ook gebruikt om de kloof tussen het raamkozijn en muur verbergen. Darmen kunnen van 2 tot 8 inch. Dan kunt u een drempel en schort aan de onderkant van het venster te installeren.