moestuin: gids voor vruchtwisseling

Onder de vele voordelen van rotatie van groenten groeien in moestuin verbeterd groei, verminderde ziekte en minder insectenplagen. Bedenk een meerjarig rotatie plan op basis van de onderstaande stappen om een ​​heerlijke verscheidenheid aan verse groenten voor uw familie, en vruchtbaarheid van de bodem te behouden. Plantaardige tuinieren kan de hele familie te betrekken. Kinderen kunnen worden ingevoerd om verschillende smaken en texturen, door het eten van de meeste van deze soorten rauw, en zal veel over de bronnen van hun voedsel te leren.

Water uw moestuin regelmatig, en de oogst van de groenten als ze rijpen, om te genieten van uw eigen verse producten de hele zomer en in de herfst.

Plantaardige Tuinieren Rotation Plan

Plant 3 van uw vier gebieden als volgt

Jaar 1 – Oprichting van vier tuin gebieden waar u gewassen verhuist van jaar tot jaar.

Deze breken de bodem, het bevorderen van drainage; Bereid het vierde gebied met mest, mest of compost om de bodem te verrijken, en bedekken met gras en klaver.

Jaar 2 – Verplaats de groentegewassen een deel terug. Handhaven van een braakliggend stukje vruchtbare, rust bodem.

** Niet aardappelen waar de tomaten zijn geteeld in het voorgaande jaar te laten groeien. Als leden van dezelfde plantenfamilie, insecten en ziekten voor beide kan zich verspreiden door de grond.

Jaar 3 – Dit jaar, vervangt een van de groentesoorten u gegroeid gedurende 2 jaar een ander type, zoals Brassica – kool, bloemkool en radijs. Plant deze in Area 4, waar de bodem nu rijk aan stikstof.

Neem contact op met tuin- en landbouw samenlevingen in uw regio voor meer moestuin rotatie tips.

Jaar 4 – Vervang de peulvruchten dit jaar met een aardappel familielid, zoals aardappelen of tomaten.

Jaar 5 – Draai de wortelgroenten, te vervangen door een gemengde patch van bonen, erwten, uien, paprika’s en tomaten.