wanneer een axiale afzuigkap kiezen

Een afzuigkap is een apparaat dat gecondenseerde lucht verwijdert in de vorm van stoom, rook of muffe lucht uit een kamer en voert die in de atmosfeer. Extractor fans vergemakkelijken van de opfrisbeurt van het milieu in het huis of kamer. Er zijn twee typen ventilatoren gebruikt in de meeste inrichtingen: de axiale ventilator en de centrifugale ventilator. In sommige gebieden kan mixed flow ventilatoren ook worden gebruikt. Uw keuze van de ventilator is afhankelijk van uw specifieke behoeften. Hier zijn een aantal overwegingen in wanneer te kiezen om te zetten een axiale afzuigkap.

De axiale afzuigkap is ideaal in situaties waar men niet te veel te besteden aan het apparaat. Axial fans zijn de meest voorkomende fans vandaag te wijten aan hun lage kosten van productie. Ze zijn ook erg compact. Ze worden gebruikt om de macht systemen te koelen in computers en op te frissen kamers. Daarom, als u werkt met een klein budget de axiale afzuigkap kan passen bij uw wensen precies goed.

Kosten

De positie u ervoor kiest om uw fan te plaatsen zal ook de aard van de ventilator die u kiest te bepalen. Als je raam waren de locatie naar keuze, dan is de beste soort van fan zou een axiale afzuigkap zijn. Axiaalventilatoren perfect functioneren bij montage op ramen. Ze werken goed met weinig of geen kanalensysteem. Echter, als u de ventilator aan het plafond of de muur te plaatsen, dan is uw beste optie zou de centrifugale fan. Dit komt omdat dergelijke locatie het gebruik van een kanalensysteem zou vereisen. Axiale afzuiging niet om de toegenomen weerstand tegen luchtstroming die voorkomt bij het kanalensysteem verwerken. Wanneer een axiale ventilator aan de muur is bevestigd, kan een kleine kanaalsysteem noodzakelijk zijn voor het functioneren van de ventilator te vergemakkelijken. In een dergelijk geval dient de leidingen geïnstalleerd recht en vlak, en vermijd buigen of draaien van het kanaal voor de beste prestaties.

positionering

Axiale ventilatoren functioneren het best in kleine tot middelgrote kamers. Axiale afzuigventilatoren zijn niet erg krachtig en zijn gemakkelijk beïnvloed door de luchtstroom weerstand. Als de kamer groot zijn best om een ​​centrifugale afzuigkap gebruiken. Centrifugaal ventilatoren hebben de mogelijkheid om luchtdruk weerstand die gebruikelijk is in grote open ruimtes te overwinnen.

Grootte van de kamer

De aard van de afzuigkap die u kiest zal ook afhangen van de in uw pand uitgeoefende functies. Axiale ventilatoren zijn ideaal voor huishoudelijk gebruik. Zij voeren efficiënt en effectief wanneer er minimale industriële of commerciële activiteiten. Inrichtingen die grote hoeveelheden stoom en rook, zoals hotel keukens of grote wasserijen te genereren, moet de centrifugale afzuigkap gebruiken.

Binnenlandse vs Industrial