wat is een staande naad dak?

Een staande naad dak is een metalen dak met kleine naden die boven het vlakke ondergrond staan. Het ziet er veel anders dan de golfplaten daken te zien op schuren en grote industriële gebouwen. Het heeft een veel meer verfijnde uitstraling en het tops elke woning zonder te kijken op zijn plaats. Staande naad daken worden steeds meer en meer populair onder huiseigenaren, omdat ze bieden een aantal voordelen.

Er zijn zo veel voordelen aan een staande naad dak, duurzaamheid, lichter gewicht, lage kosten, en energie-efficiëntie zijn slechts een paar.

voordelen

Staande naad daken zijn bijzonder duurzaam. Ze kunnen naar boven duren van 50 jaar. Metalen daken staan ​​bekend om hun duurzaamheid en er zijn metalen daken nog steeds naar behoren functioneert na 100 jaar van de dienst. Als u in gebieden die bekend staan ​​voor extreem weer leven, is er geen betere dakbedekking optie. In feite zijn er zelfs staande naad daken beschikbaar in een verontruste afwerking. Mensen die in gebieden met frequente hagelstormen leven de voorkeur aan deze afwerking.

nadelen

De felsdak is ook zeer licht van gewicht. In feite is het veel lichter dan een standaard asfalt shingledak en kan worden toegepast zonder een asfalt te scheuren als er slechts 1 laag asfalt te beginnen. Dit is vooral belangrijk om veel huiseigenaren die niet willen om de middelen of tijd in verband met een dak afscheuren te investeren.

Kosten

Hoewel de initiële kosten van een felsdak is duurder dan asfalt dakspanen, de kosten over de levensduur van het dak is uitzonderlijk minder. Omdat er bijna geen onderhoud en een staande naad dak 50 jaar of meer duren, zult u zeker minder op je staande naad dak te brengen. Als het correct is geïnstalleerd, wordt u niet om eventuele extra kosten voor een zeer lange tijd met zich meebrengen.

Alle metalen daken, inclusief staande naad daken, zijn energiezuinig. Huiseigenaren met metalen daken te zien meestal een daling van hun verwarming en koeling rekeningen. Er zijn ook een aantal opties voor de verf staande naad daken die de reflecterende eigenschappen van het metaal te vergroten en het creëren van een nog grotere energie-efficiëntie. De installatie van een metalen dak zal ook in aanmerking komen voor de meeste huiseigenaren een belastingkrediet voor energie-efficiënte huis verbouwen.

Er zijn een paar kleine nadelen aan een felsdak zoals ventilatie en spanning onregelmatigheden.

Staande naad daken, net als alle andere metalen daken, zijn een beetje moeilijk voor de gemiddelde doe-het-zelver de knie te krijgen op hun eigen. Het is zeer belangrijk om ervoor te zorgen dat het ventilatiesysteem voor uw felsdak is perfect. In feite, als de ventilatie niet goed veel van de energie-efficiënte voordelen verminderd gedaan.

Spanning onregelmatigheden kunnen optreden met een staande naad dak. Dit betekent dat er gebieden van het metaal dat strakker dan anderen getrokken. Dit kan een golvend of rimpelige blik in het metaal te creëren. Omdat dit een gemeenschappelijk probleem met deze soorten daken zal elke professionele dakdekker kan de spanning onregelmatigheden elimineren of adequaat aan te pakken. Een doe-het-zelver kan echter moeite het omgaan met deze kwestie.

Elke vorm van metalen dak gaat aanzienlijk duurder dan een asfalt shingledak te zijn. Echter, gedurende de levensduur van het dak, een felsdak zal minder duur zijn. Er zijn een aantal factoren voor het bepalen van de kosten van een felsdak. Elke aannemer zal willen om de toonhoogte van het dak te weten, of er zijn dakkapellen of niveaus, de afmetingen van het dak en de gewenste afwerking van de metalen dakbedekking. De beste manier om een ​​idee van de prijs van een staande naad dak te krijgen is om een ​​aannemer komen en doe een bod.

Dat is het. Staande naad daken zijn een populaire keuze voor huiseigenaren op zoek naar duurzaamheid en een lage kostprijs.