wanneer is een deur scharnier template nodig?

Een deur scharnier sjabloon kan helpen tijd en geld te besparen bij opknoping meerdere nieuwe deuren.

Een deur scharnier template is alleen nodig wanneer u opknoping gloednieuwe deuren die nog nooit eerder zijn uitgerust met scharnieren. Als u een oude deur wordt het hergebruik van na herschilderen of herpositionering, zal de oude deur al worden voorbereid voor scharnieren,. Toch zal nieuwe deuren moeten hebben een oppervlakte afgestoken out of mortised in de deur, zodat de scharnieren passen strak tegen de deur en laat Het goed kunnen functioneren.

Te beginnen met nieuwe deuren

Deze tapgaten kan worden gedaan met een beitel en een hamer, en als je alleen af ​​en toe een deur te hangen, kan handwerk de route die u kiest om te gaan. Echter, de finish op een hand gesneden pen ongelijkmatig zijn,. In plaats daarvan, kunt u ervoor kiezen om een ​​¼-inch collet router gebruiken om een ​​meer uniforme pen snel te maken. Free-overdracht dergelijk snijden met een router, kan echter moeilijk zijn, vooral als scharnieren zijn verschillende maten en vormen.

Snelheid en Professionaliteit

De deurscharnier sjabloon past over de rand van de deur of op het frame stuk waarop de deur bevestigd. Je moet tapgat uit het frame alvorens het te installeren;. De template hecht aan de deur of frame met borgpennen. Zodra de sjabloon in plaats gebruikt de router in de sjabloon om de pen van het scharnier snel snijden.

Met behulp van de Template

Wanneer je doet meerdere deuren, kunt u de sjablonen te monteren op een tijdelijke rail, zodat ze nauwkeurig worden verdeeld, snijd de insteeksloten, verplaats dan het geheel van de deur naar het frame. U kunt dan verplaatsen naar de volgende deur zonder ook maar een groot deel van de tijd het maken van nieuwe metingen.

verschillende materialen

Deur plaat sjablonen zijn beschikbaar in plastic, glasvezel en metaal. Elk van hen zal aanpassen aan verschillende deurdikten, en elk heeft verschillende scharnier maten. Bijvoorbeeld, een model is geschikt voor 5 verschillende deur maten, van 1 3/8 tot 2 ½ inches, en de instellingen voor het scharnieren van 8 verschillende maten, van 2 ½ inch tot 6 inch;. Terwijl de meeste maken accommodaties voor de verschillende deurmaten, en al versnellen het proces van langgatboren zowel de deur en het frame voor scharnieren, doen ze niet even goed presteren onder druk.

Koop Kwaliteit

Velen die de plastic modellen gebruiken klagen dat ze buigen tijdens gebruik, wat resulteert in een ongelijke en onnauwkeurig tapgat. De glasvezel-modellen, terwijl beter dan de plastic, nog steeds buigen en kan de snede verstoren. Als u slechts een paar deuren zijn langgatboren, maar u kunt plastic of glasvezel, geprijsd op slechts $ 25 tot $ 30 te kiezen;. De prijzen voor metalen deur scharnier templates zijn ongeveer $ 90 voor een gebruikte set en ga vanaf daar. Echter, als je het installeren van meerdere nieuwe deuren, een metalen template zal een investering die u zult er geen spijt zijn. Het zal bieden u hogere snelheid en nauwkeurigheid, samen met een professioneel ogende afwerking.