wat te doen wanneer een auto ac compressor cycli op en af

Sinds het midden van de jaren 1990, hebben de meeste auto’s uitgerust met airconditioning ook uitgerust met elektronische modules die van uw auto AC compressor te fietsen te vertellen aan en uit. Hoewel het kan worden alarmerend de eerste keer dat het gebeurt bij een stoplicht of wanneer u stationair draaien in de winkel, is het heel normaal. De elektronische module in uw auto airco-systeem informeert compressor van uw auto, dat het een pauze kan nemen omdat de auto het interieur temperatuur u hebt gekozen heeft bereikt en de compressor is niet nodig op dat moment aan het koelmiddel te bewegen.

U zal ook merken airco compressor fietsen als de auto zich beneden harde versnelling, zoals wanneer je trekken op een belangrijke snelweg. Dit is onderdeel van de programmering die in het elektronische systeem dat alle extra systemen die kunnen beroven gevoed wordt door een motor bij acceleratie en stuurt het naar de motor zelf is ingebouwd. Nogmaals, dit is normaal.

Ingebouwde programmering ECU

Als u vindt dat uw auto airco compressor is fietsen aan en uit te snel, dan is het waarschijnlijk betekent dat de elektronische module van uw voertuig ontbreekt. Ja, is het gemakkelijk om een ​​mechanisch systeem schuld maar uw auto compressor wordt aangegrepen door de koppeling en die op zijn beurt wordt aangedreven door de ECU (elektronische regeleenheid) voor de airconditioning / verwarming.

Redenen voor het falen

Waarom zou dit systeem falen? Het kan temperatuurgerelateerde zijn. Als systemen leeftijd, worden ze storingsgevoelig, in het bijzonder warmte of koude-storingscondities. Hoewel het niet echt aan te raden om te kijken in de module, als je de cover zou kunnen afscheuren, zou je een heleboel kleine donkere chips te zien op het bord met nummers op hen. Sommige van deze inrichtingen zijn echt packs waarde tijd veranderen afhankelijk van de operationele omgeving van de auto resistor (motoren niet bevorderlijk voor de levensduur van veel apparaten door de warmte / koude cyclus deze over).

Gebruik Service Area

Zodra een weerstand pack (of thermistor-het-temperatuur-gecontroleerde neef) verandert de waarde, dan is de signalen ECU die zou moeten gebeuren op bepaalde punten kan veranderen, wat leidt tot een verandering in uw auto compressor cycli. De oplossing voor dit probleem is om uw auto te nemen naar een dienst waar ze de computer apparatuur die hen de modules die zijn mislukt zal vertellen en aan vervanging toe. Als je een beetje krap bij kas, kunt u een aftermarket vervangende module te vinden, de aanschaf van een service manual, en proberen om het zelf te vervangen in plaats daarvan. Dit wordt alleen aangeraden als u op zijn minst enige ervaring in het werken met de auto computer systemen hebben of je kan zelfs meer schade veroorzaken.

Want het is beter te laten de professionele handvat Dit is hun verantwoordelijkheid om het te laten werken-laat uw servicegebied zorgen voor het vervangen van de module nadat ze het probleem hebben geïdentificeerd. Zij zullen het juiste onderdeel bij de hand te hebben en kunt u snel op weg te helpen. Het beste van alles, zul je niet na te denken over het als het werk is voltooid en de fietsen moeten stoppen. Zo niet, breng het terug en ze zullen het gratis te repareren.