het gebruik van zoutzuur in de riolering schoon te maken

Zoutzuur is zeer effectief voor het reinigen van riolen, maar het moet waarschijnlijk alleen worden gebruikt na al het andere faalt. Het feit dat het zuur, in het bijzonder een soort zoutzuuroplossing, betekent dat het moet worden gebruikt met zeer veel zorg. Als je zoutzuur gebruikt voor het reinigen van een drain, jezelf te beschermen door het dragen van zware handschoenen, veiligheidsbril en een gezichtsmasker om te voorkomen dat het zuur uit ongeluk spatten in uw ogen of op uw huid, en om te voorkomen dat het inademen van dampen.

Zoutzuur is uitzonderlijk sterk en veroorzaakt een chemische reactie met de items die het blokkeren van de wastafel. De reactie ontstaat warmte, en dat is wat breekt de blokkade. Het werkt vrij snel, dus verwacht een oplossing veel sneller dan bij andere methoden die u zou kunnen proberen.

Hoe het werkt

Het kan niet te sterk worden dat zoutzuur gevaarlijk en moet worden gebruikt met veiligheidsvoorzieningen en volgens de instructies van de fabrikant.

Wanneer te gebruiken

Zoals eerder vermeld, beginnen door het gebruik van zachtere oplossingen voor het reinigen van uw riolering als ze verstopt. Deze zullen kleine klompen te verwijderen en ook de afvoer schoon te maken. Als dat niet werkt, ga dan naar geleidelijk sterker methoden om te zien of ze het werk doen. Pas als alle anderen hebben gefaald en je hebt vastgesteld dat de klomp is een zeer slecht moet je verhuizen naar zoutzuur.

Stap 1 – Bereid jezelf en de omgeving

U moet zoutzuur te gebruiken in een goed geventileerde ruimte. Zorg ervoor dat de ramen open staan, zelfs als het buiten koud is, omdat het zuur rook je keel kunt branden als de kamer is niet goed geventileerd. Doe de handschoenen, masker en veiligheidsbril voor de openstelling van het zuur. Je moet ook dragen lange mouwen om uw huid te beschermen tegen zuur spatten.

Stap 2 – Het gebruik van de Acid

Als uw drain heeft een metalen rooster, gebruik dan een schroevendraaier om het los te schroeven en opzij leggen. Muratic zuur kan sommige metalen beschadigen, dus het is best om het niet te giet door een rooster.

Stap 3 – Try Once More

Voor huishoudelijk gebruik, moet je nooit zoutzuur te gebruiken zonder de oplossing te verdunnen met water. Deze stof is zeer bijtend en indien direct toegepast in de afvoer, kan uw leidingen uiteindelijk ernstig beschadigd. Merk ook op dat zoutzuur altijd water in plaats van andersom worden toegevoegd rond te spatten en potentieel gevaarlijke reactie te voorkomen.

Meet een half kopje water in een glas maatbeker, geen plastic voor. Voeg zoutzuur om het water voorzichtig giet de verdunde oplossing in de verstopte afvoer en laat ongeveer 10 minuten. Gedurende deze tijd zal het zuur werken aan de klomp, verwarmen het op, en het breken van het omhoog zoals beloofd. Na de 10 minuten zijn verstreken, zet de koude kraan en laat het water lopen in de afvoer. Het zoutzuur moet de klomp tegen die tijd hebben ontruimd, en uw afvoer zal schoon zijn.

In het geval dat het zoutzuur niet werkt, kunt u proberen de procedure te herhalen. Eens te meer, zet het zuur in de gootsteen en wacht 10 minuten voor het spoelen met koud water. Een tweede aanvraag moet vrijwel elke klomp te verschuiven in een drain, maar als dit niet het geval, dan moet u de riolering rod hebben. U kunt of dit zelf doen of maken gebruik van een professional. Echter, probeer dan niet met behulp van zoutzuur meer dan twee keer op een klomp of loopt u het risico schade aan de leidingen zelf.