waar uw compostbak plaatsen

een compostbak toevoegen aan elke tuin is een geweldige manier om een ​​goedkope en waardevolle bron van nutritioneel-verrijkte bodem te creëren. Compostering werken door het afbreken van vele vormen van organische stof door middel van het natuurlijk gebruik van micro-organismen.

Een essentieel aspect van een succesvolle bovengrond is compost bin plaatsing. Zolang het gebied onder een compostbak daadwerkelijk is hersteld, kan plaatsing plaatsvinden op verschillende ondergronden zoals beton en bestrating. Het is zelfs mogelijk om een ​​indoor compostbak gebruiken.

Bodem

Bodem biedt de ideale locatie voor een compostbak, met name in gebieden met een gedeeltelijke schaduw of direct zonlicht als warme omstandigheden kan versnellen de afbraak proces.

Het plaatsen van een compostbak op de bodem biedt microben en insecten met een eenvoudiger route naar afbreekbare materialen. De bodem ook een bron van efficiënte drainage en bevordert luchtcirculatie. Beide zijn essentiële ingrediënten succesvolle composteren.

Het is altijd belangrijk om een ​​compost bin op een plek waar het gemakkelijk is om organisch materiaal.

Als je eenmaal hebt besloten op een locatie, een gat graven van ongeveer 1 cm in de diepte, dat is iets groter dan de diameter van uw compostvat. Plaats een oversized stukje gaas over het gat, zodat afval vloeistoffen door kan wegstromen naar de grond en plaats de bak op de top.

Bestrating

Als een compostbak gaande elk type vaste, koud oppervlak te plaatsen is het belangrijk om een ​​bed papier, twijgen en grond leggen dat wormen en andere gunstige kolonies overleven. U moet wormen en andere in de bodem levende organismen te introduceren met de hand. Bestaande compost kan worden gebruikt als alternatief.

Dit zal eveneens een punt van absorptie dat zal stoppen platen steeds sterk gekleurd door de vloeistoffen die vallen van compostbakken.

U kunt ook overwegen het tillen van een paar platen, zodat uw compostvat daadwerkelijk binnen een verharde oppervlakte nog kan zitten nog steeds profiteren van de voordelen van een bodem milieu. Dit kan netjes door het toevoegen van kleine planten om een ​​functie te creëren worden gemaakt.

terrasplanken

Hoewel het plaatsen van een compostbak op dek is niet sterk aanbevolen, is het nog steeds mogelijk om dit te doen. Nogmaals, het risico van het kleuren van een dure optie is zeer waarschijnlijk.

Bij gebruik van terrasplanken als locatie is een noodzaak, probeer dan een verhoogd bed met behulp van matching planken te creëren, zodat een visueel thema wordt gehandhaafd. Deze planken moeten royaal worden bekleed in terrasplanken kit om lekkage dan over een kunststof bekleding geplaatst verhinderen om bescherming te bieden aan de rest van uw terras.

Een bed van aarde van turf-compost kan nu toegevoegd en dit zal een verder punt van absorptie. Als er lacunes zijn in de decoratieve vloeren, overwegen om een ​​paar kleine gaatjes in de kunststof bekleding, zodat vloeistoffen rechtstreeks via hen en op de bestaande bodem eronder kan weglopen.

Grind

Grind is een bijzonder eenvoudig oppervlak een compost bak te plaatsen. Gewoon duidelijk afstand een groot genoeg gebied van grind voor de bak om te zitten en te snijden door het membraan, zodat de bodem levende microben door middel van kan krijgen. Vergeet niet om uit te graven rond 1 duim van de bodem en leg neer sommige gaas eerst!

Betonnen

Beton kan gemakkelijk worden gebruikt als een locatie voor een compost bin zolang geschikte bed vooraf wordt gemaakt en kolonies worden geïntroduceerd. De bodem moet op een plastic bekleding worden geplaatst om te helpen vlekken te voorkomen.

Indoor compostbakken

Indoor compostbakken zijn beschikbaar voor aankoop op elk gerenommeerde tuincentrum of uit een breed scala van online bronnen. Deze zelfstandige units zijn ideaal voor het maken raam tuin compost in gebieden met beperkte ruimte.